Angående Covid-19 - coronavirus

Med anledning av Coronaviruset vill vi förtydliga att Ortho Center Skåne/Spine Center Skåne/GHP Hud endast bedriver planerad sjukvård. Det innebär att vi inte tar emot patienter med smittsamma sjukdomar. Vi är mycket noggranna med att upprätthålla en säker miljö, fri från smitta för dig under din behandling. Av detta skäl undanber vi oss också medföljande anhöriga såvida inte patienten är ett barn eller det medicinska tillståndet kräver det. I de fall du har tecken på infektion såsom luftvägssymptom, hosta, feber ber vi dig att boka om ditt besök eftersom vi inte vill sprida smitta på kliniken.

GHP Ortho Center Skåne: 040-651 00 50, info.skane@orthocenter.se
GHP Spine Center Skåne: 040-30 80 00, info.skane@spinecenter.se
GHP Hud Malmö: +46 701 60 90 86

Sned stortå (hallux valgus)

Sned stortå (hallux valgus)

Skademekanism

Hallux valgus, som oftast förekommer hos medelålders och äldre, är en typisk ortopedisk sjukdom. Men hallux valgus förekommer också ofta hos unga idrottare, framför allt flickor, men inte som en skada. Tillståndet är medfött och beror på snedställning av första mellanfotsbenet, som vinklas för mycket inåt. Detta medför i sig en felställning av stortån, som leder till hallux valgus. Felställningen kan beräknas på röntgenbild. Framfoten är bredare och symptom kan förekomma både från stortån, men även över femte mellanfotsbenet.

Denna text är ett utdrag ur boken Nya Motions- och idrottsskador och dera rehabilitering

Patientinformation om Hallux Valgus Pdf, 929.1 kB.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.