Angående Covid-19 - coronavirus

Med anledning av Coronaviruset vill vi förtydliga att Ortho Center Skåne/Spine Center Skåne/GHP Hud endast bedriver planerad sjukvård. Det innebär att vi inte tar emot patienter med smittsamma sjukdomar. Vi är mycket noggranna med att upprätthålla en säker miljö, fri från smitta för dig under din behandling. Av detta skäl undanber vi oss också medföljande anhöriga såvida inte patienten är ett barn eller det medicinska tillståndet kräver det. I de fall du har tecken på infektion såsom luftvägssymptom, hosta, feber ber vi dig att boka om ditt besök eftersom vi inte vill sprida smitta på kliniken.

GHP Ortho Center Skåne: 040-651 00 50, info.skane@orthocenter.se
GHP Spine Center Skåne: 040-30 80 00, info.skane@spinecenter.se
GHP Hud Malmö: +46 701 60 90 86

Stel stortå (hallux rigidus)

Stel stortå (hallux rigidus)

Skademekanism

Tillståndet är typiskt och vanligt hos framför allt medelålders män. Ofta är det aktiva motionärer, som löpare eller tennisspelare, som drabbas. Skadan förekommer också hos fotbollsspelare, oftast i slutet av karriären. Tillståndet beror på artros (ledbroskförändring) i stortåns grundled.

Hallux rigidus, eller stel stortå, som orsakas av benpåbyggnad på ledytekanterna. Ofta successivt sämre rörlighet och ökad smärta.

Denna text är ett utdrag ur boken Nya Motions- och idrottsskador och dera rehabilitering

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.