Bli Patient

I Hyllie, Malmö Arena Tower bedriver vi idag mottagnings- och operationsverksamhet dagtid i helt nya och för oss specialanpassade lokaler. Vi erbjuder allmänortopedi, ryggkirurgi och fysioterapi – allt under samma tak.

Våra nya lokaler är över 2300 kvm stora på 5 plan och innefattar operationsavdelning med 4 operationssalar, vårdavdelning med 15 vårdplatser, mottagning med 12 mottagningsrum, fysioterapiavdelning med gym samt en administrativ enhet. Lokalerna är ljusa och moderna och nås lättillgängligt via tågstation Hyllie alldeles intill. Det finns även gott om parkeringsplatser.

1. Sjukvårdsförsäkring

Vi har samarbetsavtal med de flesta försäkringsbolag som tillhandahåller sjukvårdsförsäkringar i Norden. Kontakta ditt försäkringsbolag för information om vilka villkor som gäller för dig. Rådgivning och tidbokning sker direkt hos respektive försäkringsbolag.

2. Vårdgaranti

De ingående klinikerna, Capio Ortho Center Skåne och Capio Spine Center Skåne har vårdgarantiavtal med Region Skåne och med Region Halland. Det innebär att patienter från Skåne och Halland, men även från omkringliggande landsting såsom Blekinge och Småland via samma avtal, kan söka vård hos oss om inte hemlandstinget kan erbjuda vård inom 90 dagar. Du måste dock vara väntande på antingen bedömning eller åtgärd på respektive hemklinik. Vi utför i princip all planerad ortopedi inom områdena axel/armbåge/hand/höft/knä/fot. Med hänsyn till resurserna kan vi dock inte garantera att vi har möjlighet att hjälpa alla som söker, även om det är vår önskan. Rent praktiskt tar du i första hand kontakt med verksamheten på ditt hemsjukhus där du väntar för mer information om hur du går tillväga.

Mer att läsa om detta finns på hemsidorna:

3. Privatbetalande och medicinsk besiktning

1. I mån av utrymme kan vi ta emot privatbetalande patienter. Våra möjligheter till detta kan dock variera, för närvarande tar vi inte emot egenremisser avseende rygg eller nacke. Vi är därför måna om att de privatpatienter vi tar emot har besvär som matchar vår profil och kompetens, så att bedömning och behandling leder fram till önskad förbättring. Sökande måste ha fyllt 15 år. Om vi har möjlighet bokas vanligen in till ett läkarbesök men om informationen i remissen talar för att ett första bedömningsbesök är lämpligare till någon av våra fysioterapeuter, med samtidigt inledande av behandling (tex. vid typiska överbelastningsskador), föreslår vi detta via ett bokningsförslag. Alla inkommande remisser besvaras, antingen med ett bokningsförslag eller med information om att vi inte har möjlighet ta emot dig. Svarstiden kan variera men målet är att du ska få besked inom 4 veckor. Vi kan således inte hantera ärenden av akut karaktär denna väg.

Kostnaden för besök, utredning och behandling finner du i vår prislista. Öppnas i nytt fönster.

Observera - vi vill alltid ha en aktuell röntgenundersökning inför ditt besök. Saknas en sådan beställer vi detta i anslutning till besöket.

Om du är intresserad av vår hjälp vill vi att du skickar in en egenremiss tillsammans med journalkopior rörande ditt ärende.

2. Medicinsk besiktning av elitidrottare.

a) labprover enligt mall + vilo EKG. Kostnad 1000 kr per person. Vid behov av kardiologbedömning av EKG tillkommer 100 kr per bedömning.

b) frågeformulär för riktad hjärtkontroll av idrottare, klinisk undersökning enligt protokoll, hjärtauskultation, blodtryckskontroll, vilo EKG samt labprover enligt mall. Kostnad 2650 kr per person.

c) Kompletterande UKG-undersökning i de fall anamnes och/eller klinisk undersökning föranleder det eller om spelaren skall delta i internationella sammanhang. I det senare fallet används med fördel FIFAs formulär "FIFA PRE-COMPETITION MEDICAL ASSESSMENT" för hela genomgången där punkt 4. som avser hjärtfunktion fylls i av kardiolog. Kostnad 3000 kr per person.

 

Skicka en egenremiss

Du kan enkelt skicka en egenremiss via vår meddelandetjänst. Fyll först i remissen, egenremiss, Pdf, 54.8 kB, öppnas i nytt fönster. och spara ner den. Dina ev. journalkopior och/eller andra dokument hämtar du via 1177 och sparar också ner.

Använder du telefon/surfplatta går du vidare via appen:

AppStore: Mitt Videomöte Länk till annan webbplats.

Google Play: Mitt Videomöte Länk till annan webbplats.


Använder du dator går du till hemsidan för vår digitala mottagning:

- Capio Ortho Centers digitala mottagning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du loggar säkert in via BankID.

Vår hälsodeklaration fyller du i nedan inför ditt nybesök:

https://ock-patientportal.kliniken3.se/enkat/halsodeklaration/3 Länk till annan webbplats.

 4. Invaliditetsintyg

Vi har möjlighet att utfärda invaliditetsintyg endast för patienter som är eller har varit under behandling på Ortho Center för sin skada. För att boka tid skickar du försäkringsbolagets begäran om invaliditetsintyg till oss på adressen nedan så kontaktar vi dig för inbokning av tid. Undersökningen kostar inte något för dig som patient.

Adress för invaliditetsintyg:
Capio Ortho Center Skåne
Hyllie Vattenparksgata 11
215 32 Malmö

Digital vård

Det ska vara tryggt och enkelt att få vård hos oss. Nu erbjuder vi digitala besök via video.
Det enda du behöver är en mobil, surfplatta eller dator. Du loggar in enkelt och säkert med Mobilt BankID och möter vår personal i ett krypterat videosamtal.