Vårdavdelningen

Om Capio Ortho Center Skånes vårdavdelning

Hit kommer man då man ska opereras för planerade operationer och behandlingar som exempelvis ledproteser i höft, knä, axel, fotled, fotkirurgi och ryggkirurgi. Operationer utförs både dagkirurgiskt med hemgång samma dag och inneliggande på vår vårdavdelning. Vi tar emot patienter främst från södra Sverige.

Checklista inför din vistelse

  • Ta med fotolegitimation
  • Vi ansvarar inte för värdesaker på vårdavdelningen
  • Ta gärna med mobiltelefon och laddare
  • Vi erbjuder gratis Wifi till trådlöst nätverk

För dig som ska genomgå operation

Det är viktigt att du duschar hemma innan du läggs in på vårdavdelningen. Du sak göra tre dubbelduschar hemma, du kommer att få information om hur du ska göra detta inför din operation

Vi som arbetar på vårdavdelningen

På vår vårdavdelning arbetar sjuksköterskor, fysioterapeut och läkare inom ortopedi

Mål på avdelningen

Vårt mål här på avdelningen är att ge en god och säker vård baserat på era behov och situation. Vi vill involvera patienten i vården som präglas av respekt och förståelse.

Våra medarbetare på vårdavdelningen

Marianne Lindris

Enhetschef vårdavdelning, Leg. IVA-sjuksköterska

Annie Frid

Leg. sjuksköterska.

Cajsa Conradsson

Leg. sjuksköterska.

Cajsa Conradsson

Leg. sjuksköterska.

Frida Swärdh

Leg. sjuksköterska.

Leila Kazemi

Leg. sjuksköterska.

Maritza Gonzalez

Leg. sjuksköterska.

Pär Cronholm

Leg. sjuksköterska.

LÄS MER OM VÅRA ANDRA AVDELNINGAR

Operationsavdelning

Vår operationsavdelning innehåller fyra operationssalar med den senaste tekniken inom ventilation vilket garanterar ultraren luft i infektionsförebyggande syfte. Vi har också en av Sveriges blott fyra CE-märkta gasanläggningar vilket säkerställer drift utifrån senaste europeiska standarden.

Vårdavdelning

Vårdavdelningen innehåller 10 patientrum med 15 platser. Rummen har stora panoramafönster med utsikt över stora delar av södra Skåne och Danmark.

Mottagning

Mottagningsavdelningen innehåller 12 mottagningsrum för läkarbesök, gipsrum, behandlingsrum för såromläggning och suturtagning, genomlysningsrum för blockader samt en operationssal för ingrepp i lokalbedövning.

Fysioterapi och rehabilitering

På plan 7 med milsvid utsikt har vi en rehabiliteringsavdelning med sex behandlingsrum och ett gym med en yta för gruppträning.