Fysioterapi

VÄLKOMMEN TILL FYSIOTERAPIN PÅ CAPIO ORTHO CENTER SKÅNE

Hos oss finns 6 fysioterapeuter anställda. Fysioterapeuterna gör bedömningar, behandlar och rehabiliterar patienter med ortopedisk diagnos och/eller skada från kroppens samtliga strukturer som leder och muskler.

Vi hjälper till med rehabilitering före, i samband med och/eller efter operation. All rehabilitering och träning är individanpassade och läggs upp efter noggrann undersökning. Vår ambition är att alltid erbjuda rehabilitering och träning utifrån senaste vetenskap och erfarenhet för att ge bästa förutsättningar för ett aktivt liv.

Fysioterapeuterna har flera års erfarenhet av arbete med patienter ortopediska diagnoser/skador och är vidareutbildade inom bland annat OMT, OMI, akupunktur, IMS, Axelina, artosskola och McKenzie. Gruppen har även master- och magisterutbildning, specialistkompetens inom ortopedi och idrottsmedicin med mera.

Under fliken ”bli patient” Öppnas i nytt fönster. finns information om hur du blir patient hos oss. Eftersom vi inte har vårdavtal kan vi inte ta emot patienter inom ramen för detta. För patienter som opereras inom ramen för vårdgarantin finns viss möjlighet till rehabilitering utifrån individuell bedömning.


Våra medarbetare på rehab

Heine Rosdal

Leg. fysioterapeut, MSc.

Magnus Thornström

Leg. fysioterapeut.

Fanny Bladini

Leg. fysioterapeut.

Cecilia Thor-Hedenskog

Leg. fysioterapeut.

Felix Narin

Enhetschef rehab/Leg. fysioterapeut.

Ingrid Albertsson

Leg. fysioterapeut.

LÄS MER OM VÅRA ANDRA AVDELNINGAR

Operationsavdelning

Vår operationsavdelning innehåller fyra operationssalar med den senaste tekniken inom ventilation vilket garanterar ultraren luft i infektionsförebyggande syfte. Vi har också en av Sveriges blott fyra CE-märkta gasanläggningar vilket säkerställer drift utifrån senaste europeiska standarden.

Vårdavdelning

Vårdavdelningen innehåller 10 patientrum med 15 platser. Rummen har stora panoramafönster med utsikt över stora delar av södra Skåne och Danmark.

Mottagning

Mottagningsavdelningen innehåller 12 mottagningsrum för läkarbesök, gipsrum, behandlingsrum för såromläggning och suturtagning, genomlysningsrum för blockader samt en operationssal för ingrepp i lokalbedövning.

Fysioterapi och rehabilitering

På plan 7 med milsvid utsikt har vi en rehabiliteringsavdelning med sex behandlingsrum och ett gym med en yta för gruppträning.